Tietoa tuotteistamme

Solmu Dogs -lelut

Materiaalit

Trikookude
Trikookude syntyy tekstiiliteollisuudessa sivutuotteena. Tästä johtuen saatavilla olevien trikookuteiden värivaihtelu sekä käytettävien kuteiden paksuus saattaa hieman vaihdella. Mittatilaustuotteiden sivuilla näet ajantasaisen tiedon saatavilla olevista väreistä. Solmu Dogs -leluissa trikookude pääsee hyötykäyttöön koirien leluissa, jolloin valitsemalla Solmu Dogs -lelun, teet koirasi lelujen suhteen ekologisen valinnan. 
Trikookude on itsessään hieman joustavaa, ja yhdistettynä vetonarujen valmistustapaan, takaa se lelujen venymisen leikeissä. Trikookude kestää pääasiassa pesun pyykinpesukoneessa max 30 asteessa. 

Pallot
Pallonaruissa on erilaisia palloja, jotka eivät ole Solmu Dogsin valmistamia. Pallonarut on tällä hetkellä saatavilla perinteisellä tennispallolla, Kong Squeezz Ball -vinkupallolla ja JW Hol-EE Football-luonnonkumipallolla. Pallonauihin Solmu Dogs valmistaa vain vetonarun näihin tuotteisiin. 

Valmistus

Solmu Dogs -tuotteet valmistetaan kaikki kotimaisena käsityönä. Näin ollen tuotteille ei voida taata samanlaista kestävyyttä mitä esimerkiksi teollisesti valmistetuilla tuotteilla. Vetonarut on kuitenkin oman kokemukseni mukaan kestäneet kohtuu hyvin sekä koiran omissa että omistajan kanssa yhteisissä leikeissä eri rotuisilla koirilla. 

Vetonaruja valmistetaan viidessä eri paksuudessa (XS, S, M, L, XL) sekä neljässä eri pituudessa (26 cm, 50 cm, 75 cm ja 100 cm). Vetonarujen pituus mitataan solmusta solmuun. Pituus on kuitenkin aina hieman noin mitta. Vetonaruihin on saatavilla raita- ja spiraali-kuviot.

Rengaslelut valmistetaan viidessä eri paksuudessa (XS, S, M, L, XL). Tuotteen paksuus määrittää myös vetorenkaan halkaisijan (mitattuna ulkoreunasta ulkoreunaan) – XS halkaisija 10 cm, S halkaisija 13 cm, M halkaisija 16 cm, L halkaisija 19 cm, ja XL halkaisija 21 cm. Rengaslelut on saatavilla tällä hetkellä vain spiraali-kuviolla.

Pallonaruja valmistetaan vetonarulla, jonka pituus on noin 25 cm miattuna pallosta solmuun asti. Tennispalloja on saatavilla vain yhdellä paksuudella (n. 1,5 cm). Kong Squeezz Ball-palloilla on valittavissa kaksi kokoa pallon koon mukaan. JW Hol-EE Football-pallonaruja on saatavilla muutamaa eri kokoa. Kaikkia pallovaihtoehtoja ei välttämättä ole kokonaikaisesti saatavilla.

Hihnat ja pannat

Materiaalit

Paracord
Paracord on Yhdysvallan armeijalle kehitettyä, erittäin kestävää narua, jossa on nylon ydin. Yhden 3,8mm paksun paracord-narun suora murtolujuus on noin 249kg ja ohuemman, 1,9mm paksun paracordin suora murtolujuus on 45 kg. 

Lukot ja renkaat yms. metalliosat
Hihnoissa käytetään lukkoja ja renkaita, joiden valmistajan ilmoittama suoramurtolujuus on tiedossa. Valittavana on erilaisia lukkovaihtoehtoja, jotka löydät tuotesivulta. Hihnoissa käytetään pääasiassa O-renkaita ja puolikiristävissä pannoissa D- ja O-renkaita. Renkaat on valmistajan puolesta hitsattuja.

Valmistus

Kaikki hihnat ja pannat valmistetaan kotimaisena käsityönä. Taluttimet ja pannat valmistetaan useammasta 3,8 mm Paracord-narusta ja näyttelyhihnoihin käytetään sekä 3,8mm että 1,9mm paracord-narua. Palkkahihnat valmistetaan trikookuteesta, jonka materiaalikuvauksen löydät lelujen kohdalta.

Koska tuotteet valmistetaan käsityönä, ei niille voi luvata samanlaista kestävyyttä kuin teollisesti valmistetuille tuotteille.